Ortodonti Nedir?

 


Çene, yüz veya diş bozuklukları ile ilgilenen bilim dalının ismine ortodonti denmektedir. Bu bilim dalı, çocukların çene gelişimine yardımcı olurlar ve dişlerin olması gerektiği gibi olmasına fırsat verirler. Gençlerde ve yetişkinlerde ise çene ve yüz bozuklukların giderilmesine yardımcı olurlar. Aynı zamanda ağızdaki kapanış düzensizliklerinin giderilmesini sağlarlar.

Ortodontik tedavi ile birlikte dişleriniz çok daha sağlıklı olabileceği gibi, daha güzel bir görünüme de kavuşabilir. Tedavi sürecinde duruma göre diğer tıp branşları ile birlikte çalışabilirler ve bu işlemleri yapan diş hekimlerine de ortodontist denmektedir. Ankara ortodontist arayan diş kliniğimizi ziyaret edebilirler ve yukarıda belirttiğimiz sorunlar dahilinde bizden destek alabilirler. Ankara ortodonti merkezimizde birçok diş ile ilgili işlem yapılır. Bu işlemlerden en fazla tercih edilenler arasında da Ankara diş teli uygulaması yer alır.

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ortodonti tedavisi için bir ortodontistdan destek almanız gerektiğini öncelikle belirtmemiz gerekiyor. Bu tedavi yöntemi çıkarıp takılabilen ve sabit olarak da uygulanılabilen aparatlar aracılığı ile yapılmaktadır. Bu seçeneklerden hangisinin seçileceğine ancak uzman karar verebilir. Bu kararı alırken de tedavinin gereksinimleri önceliklidir. Hareketli aparatlar 7 ila 12 yaşındaki çocuklar için kullanılır. Böylece çocuğun çene gelişiminin olması gerektiği gibi ilerlemesini sağlar. Dişlere veya çene kemiğine takılır. Sabit aparatlar ise, en fazla kullanılan tedavi yöntemlerinden birisi olarak karşımıza çıkar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri