Veri Kaybı ve RAID 5


Data recovery yani veri kurtarma, cep telefonları, bilgisayar, notebook ikincil depolama cihazlarındaki bilgilerin, birden fazla nedenler ile kaybolması durumunda, bu kaybolan verilerin kurtarılma çalışmasına denir. Bir başka tanım olarak da herhangi bilgi taşıyıcısı üzerine kaydettiğimiz bilgilere ulaşılamaması, bu bilgilerin kaybolması durumunda bilgilere yeniden ulaşılma çabasına data recovery yani veri kurtarma denir. Veri kurtarma operasyonu yapan veri kurtarma merkezleri vardır. Bu merkezlerden biri olarak sizlere yardımcı olmak ve verilerinizi kurtarmak firmamıza düşen bir görevdir.

RAID 5 ile Veri Kurtarma

Raid 5 işletme sunucuları ve işletme NAS cihazları için en kullanılır ve yaygın olan RAID yapılandırmasıdır. RAID 5 veri kurtarma sayesinde veri üç  veya daha fazla diske bölüştürülür. Ve bu bölüştürülen disklerden bir disk hata vermeye başlarsa, bu dağıtılmış veri bloğundan otomatik ve sorun çıkarmayacak bir şekilde tekrardan olmak üzere veri oluşturulur. Yani sizin bozulmuş sürücünüzün tamiri ve yenilenmesi sürecine kadar sistemiz bu diğer disklerle çalışmaya devam eder, bu da bir sürü fayda sağlar.

RAID 5'in birden fazla yararı vardır. Bu faydalardan birisi de birçok NAS ve sunucu sürücüsünün çalıştırılırken değişimine izin vermesidir. Bir dizideki sürücü bozulduğu zaman, sunu veya NAS'a erişebilen kullanıcının erişimini bozmadan, sunucuyu veya NAS'ı kapatmadan yeni sürücü ile bozulan değiştirilebilmektedir. Bu faydalar da karşılacağınız herhangi bir sorun karşısında size teknik çözümler üretiyor. Bu çözümler sayesinde de sizlerin veri kaybı durumu engelleniyor. Veri kaybı durumunun en aza indirgenmesini de sağlıyor. Veri kayıplarının nedenlerinin birden fazla cevapları var ve çözümleri de var. RAID 5 de bu çözümler arasında en iyi yerde duranlardan. Sizler de verilerinizi bu şekillerle koruyabilir ve oluşacak ver kaybı durumunu önleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri