Koçluk Eğitimi

 


Koçluk, bireylerin yaratıcılık ve üretkenlik kaynaklarının kilidini açarak potansiyellerini açığa çıkarmalarına yardımcı olan bir eylemdir. Siz de farklı becerilerinizi geliştirirken günlük yaşantınız ve iş hayatınızda olaylara farklı pencerelerden bakmak istiyorsanız koçluk hizmeti alabilir veya koç olabilirsiniz. ICF onaylı koçluk eğitimi almanız, sektörde güvenilirlik sağlayacak ve profesyonel ağınızı kurmanıza yardımcı olacaktır. ICF (International Coach Federation) Amerika merkezli uluslararası koçluk federasyonu olup tüm ülkelerde geçerliliği olan koçluk eğitimleri vermektedir. ICF onaylı koçluk eğitimi almak için belli bir okulun eğitimini almış olma şartı aranmaz. ICF Üyeliği için en az 60 saatlik ICF onaylı koçluk eğitimi almanız gerekmektedir. 

Koçluk türleri konularına ve içeriklerine göre farklılık göstermektedir. Koçluk konuları aşağıdakiler gibi olabilir;

·        Yaşam Koçluğu

·        Kariyer Koçluğu

·        Öğrenci Koçluğu

·        Sağlıklı Yaşam Koçluğu

·        Sporcu Koçluğu

 

Bireysel Koçluk Hizmetini Nasıl Alabilirim? 

Ülkemizde ve dünya çapında bireysel koçluk tercihi hızlı bir şekilde yaygınlaşmaktadır. Bireysel koçluk hizmeti almak isteyen müşteriler web sitemiz, telefon veya ziyaret ile ön görüşme talebi oluşturur. Yapılan bu ön görüşme sırasında, danışan kişinin ihtiyaç ve beklentileri değerlendirilerek konusuna uygun koçlar ile eşleştirme yapılır. 

Bireysel koçluk için koç ve danışman arasında mutabık kalınan tarih, saat ve yerde seanslar gerçekleştirilir. Bireysel koçluk sürecinden en yüksek verimi alabilmeniz için koç ile aranızdaki güven ve gizlilik hususlarını netleştirmeniz büyük önem arz etmektedir. 

Sizden gelen bilgiler doğrultusunda koçun uzmanlık alanı olmaması halinde danışman, rehber öğretmen, psikolog gibi uzmanlara da yönlendirmeler yapılmaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Boyler Nedir ve Tamiri