Açma ve Poğaça Arasındaki Fark

 


İnternette gezinirken sürekli olarak poğaca tarifleri başlıklı yazılar görüyorsunuz, ancak açma ile poğaça arasındaki farkı bilmeyen pek çok kişinin de olduğunu biliyoruz. Bizde bu makalemizde bu iki hamur işi arasındaki farkın ne olduğunu anlatalım istedik. Açma hamurunda katılaşmama olmaması için yağ ile iyice yoğurmanız ve sonrasında dinlenmeye bırakmanız gerekir. Poğaça ile açma hamurunun yapılışı birbirine benzerlik gösterse de bazı noktalarda farklar vardır. Örneğin açma hamuru hazırlarken içerisine yumurta koymazsınız. Poğaçanın üzerine kızarması için yumurta sürersiniz. Açma hamurunun içerisine karbonat konulmayabilir, fakat poğaçanın içerisine karbonat konulması gerekir. Çünkü bu üzerinin kabarması açısından önemlidir. Açma hamurunu dinlenmeye bırakırsınız fakat poğaça hamurunda böyle bir zorunluluğunuz yoktur.

Açma ve Poğaça Hamuru Yapılışı

Açma hamurunuzun kıvamını yakalaması için maya konması gerekir, poğaça da ise maya isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Açma hamurunun tel tel olması için içinde katı yağ kullanılır, poğaça hamurunda ise sıvı yağ ve birazcık margarin kullanılmalıdır. Açma hamuru kıvamını tam olarak yakalayamazsanız sertleşir, bunun için yumuşak olmasını sağlamanız açısından ekstra yağ ekleme yapılabilir. Poğaça hamurunda ise ekstradan bir yağa gerek kalmaz. Açma hamuru hazırlanırken tüm malzemeler bir arada yoğrulabilir ancak poğaça hamurunda malzemeler hamurun arasına konulur. İster açma olsun ister poğaça her ikisinin de Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Sitemizde poğaça tariflerine yer verirken lezzet bölgeleri göz önünde bulundurulmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri