Memur Emeklisi Nedir?

 


Kamu hizmetinde çalışan kişilere memur denilir. Memur emeklisi ise bu görevlerden emekli olanlara verilen isimdir. Belirli yaş ve sene doldurulduktan sonra emeklilik hakkı kazanılır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabii olan herkes bu kategori içerisinde yer alır.

Devlet memurlarının maaşları ise merak konusudur. Özellikle emekli memurlara yapılan zamlar ülke genelinde günler öncesinden konuşulmaya başlamakta ve merak edilmektedir. Memurlara, memur emeklilerine, işçi emeklilerine yapılan zamlar yılda iki defa olmaktadır. Her sene Ocak ayında ve temmuz ayında olmak üzere maaşlara yapılacak zamlar yansımaktadır. Bu zamların belirlenme kriterleri de vardır. Emekli maaşları gibi sözleşmeler ve enflasyon farkı ile artışlar yapılır.

 

Memur Emeklilerinin Aldıkları Maaşlar Ne Kadardır?

Yılın ortasında ve yılın başında olmak üzere memurlara yılda iki kez zam yapılmaktadır. Memur maaşları farklı olduğu gibi memur emeklilerinin maaşları da birbirinden farklı oluyor. Sebebi ise çalışma yılı, unvanları, çalışma alanları gibi noktalardır.

Memur emekli maaşları belirleyen en önemli kriter göstergedir. Bu rakamın memur maaşları ile çarpımı sonucu bulunacaktır. Toplu sözleşmede yapılan anlaşmaya ek olarak en son aydaki enflasyon farkı da etkilidir. İkisi toplanarak yapılacak olan zam miktarı ortaya çıkmaktadır. Bütün memurların maaşları ve bütün memur emeklilerinin maaşları aynı değildir. Pek çok sebebe dayalı olarak aralarında fark bulunur. Kaç yıl çalışıldığı bunlardan biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri