VDS Nedir?

 


İnternet sitesi sahibi olmak isteyen bir kullanıcı daha öncesinde bu işlerle uğraşmamışsa muhtemelen VDS sunucu hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmayacaktır. Bizde bu yazımızda buradan yola çıkarak merak edilen bu konu hakkında siz değerli takipçilerimize bilgiler verelim istedik.

 Sunucular yani başka bir deyişle yer sağlayıcıların sürekli açık yani kesintisiz bir şekilde hizmet veriyor olmaları gerekir. Sunucular üzerinde barındırdıkları internet sitelerine göre fiziksel sunucular, sanal sunucular ve bulut sunucular şeklinde üçe ayrılır. İnternetin merkezinde olan sunucular içerisinde bulunan VDS en verimli olan sunucu türüdür. VDS, basit bir tanımlamayla içerisinde farklı internet sitelerini barındıran sunucu demektir. VDS sunucu üzerinde bulunan bir site saldırıya uğramışsa diğer sitelerin bu saldırıdan etkilenmeleri söz konusu değildir. Bunun için diğer tüm sunucular gibi güvenli olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye’de Hizmet Veren Sunucular

Türkiye lokasyon VDS sunucular genellikle tercih edilen yer sağlayıcısı olmuştur. Bunun için bir internet sitesi açmayı planlıyorsanız özellikle SEO açısından faydalı olacak Türkiye tabanlı sanal sunucuları tercih etmenizde fayda vardır.

VDS sunucu üzerindeki bölümler parçalarına ayrılır ve her bir parçaya bir site gelecek şekilde dizayn edilir. Normal bilgisayarlar gibi işlemci ve RAM’dan oluşan bu sunucular üzerinde kim hangi alana sahipse o alana müdahale edebilir. Tüm sunucularda yedek olukça önemlidir. Çünkü olası bir sorun meydana gelmesi halinde yedek üzerinden verilerin tekrar yüklenebilmesi mümkün olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri