Gelinlik

 


Nikah ya da düğün aşamasında giyilen özel giysi türüne, gelinlik denir. Gelinlikler, genel itibarıyla beyaz renkte olur ancak isteğe ve üretime göre farklı renkte gelinlikler de olabilmektedir. Gelinlikte en önemli kıstas, gelinin üzerinde güzel ve hoş durup durmadığıdır. Hoş ve estetik bir gelinlik her gelinin hayali olup onunla çok güzel hayaller kurulması, son derece normaldir.

Gelinliğin rengi, biçimi ve kesimi; kültürel anlayış ve kişisel beğeni doğrultusunda ortaya çıkar. Bu nedenle, her türlü renkte gelinlik olabilir. Bunun da farklı kültürden kimselerce yadırganmaması gerekir. Sevgi temelli bir yuvanın kurulumu için önemli bir müessese kabul edilen gelinliklerde daha çok beyaz renge rastlanır.

Gelinlik Nasıl Alınır?

Düğün vakti, en çok dikkat edilen hususlardan biri de gelinliğin geline yakışıp yakışmadığıdır. Genellikle her gelinlik illaki giyen kişiye yakışacak diye bir şey yoktur. Bunun için tüm dükkanlardaki gelinlik modelleri, gelin olacak kişiler tarafından en ince ayrıntısına kadar etraflıca incelenir. Üzerinde en şık ve güzel duran seçilmeye çalışılır.

Gelinlik fiyatları, firmadan firmaya değişkenlik gösterir. Renk, kesim, üzerine yapılan işlemeler gibi türlü kriterler, gelinlik fiyatının ortaya çıkmasını sağlar. Gelinlik alacaklar, fiyatlar konusunda önceden çeşitli araştırmalar yapıp bilgi alırlar ve ona göre firmaları gezerler. Böylece konuya ilişkin herhangi bir sürprizle karşılaşmazlar. Tarzlarına uygun gelinliği buldukları vakit, anında satın alırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri