Marmarino

 


Diğer adı Venedik sıvası olan Marmarino, antik kaplama uygulamalarının en doğal görünümlü olanı olarak değerlendirilir. Mermer tozları esansı olarak bilinir. Özel dayanıma ve sağlamlığa sahiptir. Suya dayanım gösteren ve su itici kaplama, duvarı hava şartlarına karşı korur; duvarın iyi bir şekilde nefes almasına izin vererek yüksek düzeyde buhar geçirgenliği sağlar.

Dış ve iç alanlardaki tüm dik yüzeylerin üzerinde rahatlıkla uygulanabilir. Eski yüzeylerde yer alan mevcut kaplamanın dayanıklı ve sağlam olduğunun kontrol edilmesi gerekir. Yüzeyde kaplaması dökülmüş kısımların tümü ve problemli kaplamalar ortadan kaldırılır. Cephe iyice temizliğe tabi tutulur. Halihazırdaki yüzey, taşıyıcı ve sağlam durumda ise yeni yüzeyler için geçerli astarlar anında uygulanır.

Dekoratif Unsurlar Nelerdir?

Duvarlara dekoratif şekilde uygulanan boyalar çabuk sonuç alınması ve kullanıma anında devam edilmesi bakımından son derece önemli araçlardır. Dekoratif boya alınırken ortamla uyum sağlamasına azami özen gösterilmelidir. Böylelikle alınacak marka konusunda kesin bir karar verilir ve uygulamaya vakit kaybetmeksizin girişilir.

İtalyan dekoratif boya, dünyaca ünlü bir dekorasyon malzemesidir. Yaygın bir şekilde dünya üzerinde ve ülkemizde kullanılır. Üründen azami verim sağlanır. Hem iç hem de dış mekanlarda sıklıkla tercih edilir. Mekân ayırt etmeksizin gidilen uygulama sayesinde, insanlar bambaşka ortamlara kavuşmuş olurlar. Bu durum, onları farklı düşünceler içine sevk eder ve üzerlerinde olumlu motivasyon oluşmasını sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri