Şükür Kurbanı

 


Herhangi bir unsur vesile kılınarak Allah’a şükretmek için kesilmekte olan kurbana, şükür kurbanı denilir. Bir kişi, arzu ettiği bir amaca ulaşması ya da bir nimete kavuşması nedeniyle şükür kurbanı kesebilir. Ancak böyle bir nimeti elde eden kimsenin, adakta bulunmadığı sürece kurban kesmesi zorunlu olarak kabul edilmez. Kişiler, istedikleri durumun gerçekleşmesini gördüğü andan itibaren istediği her vakit, şükür kurbanını kesebilir. Bunun zamana ilişkin herhangi bir şartı yoktur.

Şükür kurbanı, kişinin bizzat kendi tarafından kesilebileceği gibi kuruluşlara bağış şeklinde de gerçekleştirilebilir. Burada önemli olan, kişinin şükrünü eda etme isteğidir. Kişi, eylemini somuta dönüştürerek bunu kendince gerçekleştirmiş olur. Tamamen gönülden gelen bir hadisenin gerçekleştirilmesi olarak görülen şükür kurbanı, kişileri huzura eriştirir.

Şükür Kurbanı Nedir?

Şükür kurbanı, herhangi bir konu sebep olarak görülerek Allah’a şükretmek maksadıyla kesilen kurbana denir. Şükür kurbanı, kişinin içinden geldiğince gerçekleştirdiği bir fiil olarak bilinir. Bu nedenle, kişi bunu bağış olarak da gerçekleştirmek isteyebilir; bizzat kendi de bu eylemi sonuçlandırabilir. Şükür kurbanı için güvenilir kuruluşlara rahatlıkla bağışta bulunulabilir.

Adak bağışı için de şükür bağışında olduğu gibi herhangi bir yere bağış yapılabilir. Önemli olan, kişinin kendince güven duyduğu ve verdiği sözleri tutan bir kuruluşa bağışı gerçekleştirmesidir. Adak kurbanı fiyatları, ilgili kurum ve kuruluşların belirlediği fiyat politikası çerçevesinde ortaya konulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri