Evde Beslenen Muhabbet Kuşu Bakımı

 


Kuşlar yalnızca doğada değil aynı zamanda evde beslenen evcil hayvanlar arasında yer alır. Bu nedenle birçok kişinin evinde muhabbet kuşu beslediklerini görebilirsiniz. Muhabbet kuşları evde hareketleri ve sesleriyle dikkat çekerken onların sağlıklı kalması ise ancak sizin onlara yapacağınız takviyeler sayesinde mümkün olur. Kuşlar doğal beslenme yoluyla beslenmediklerinden dolayı kendilerine verilen yemle yetinmek zorundadır. Bunun için kuş vitaminleri onların sağlığını koruyabilmek açısından oldukça önemlidir. Kuşlara vitaminler ağız yoluyla verilir. Mama şeklinde verilebildiği gibi sularına katılarak da verilebilir. Kuşa verilen vitamin özellikle kışa geçiş döneminde yaşayacakları solunum yolu hastalıklarının oluşmasını önleyecektir.

Farmatom kuş ve diğer hayvanların ihtiyaç duyabileceği vitamin gurubu içerisinde yer alır. Satın alacağınız ürünle birlikte hayvanı desteklediğinizde daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Kuşa verilen takviye sayesinde yaşam süreleri de daha fazla uzayacaktır.

Kuşlar hassas canlılar olduğu gibi bakımı özen gerektirir. Evinizde beslediğiniz bir muhabbet kuşunun günlük ihtiyaçlarını mutlaka göz önünde bulundurmalı onun beslenmesinden içeceğine varıncaya kadar hepsine özenle yaklaşmanız gerekir. Kuşların ihtiyaç duydukları bazı vitaminler vardır. Bu vitaminler yediklerinden alınamayacağı için onları dışarıdan ek takviyelerle beslemek yerinde olacaktır.

Muhabbet Kuşu İçin Vitamin Kullanımı

Muhabbet kuşlarında kullanılan vitaminler günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları gibi aynı zamanda üreme dönemlerinde daha güçlü olmalarına neden olacaktır. Kuş gerekli vitaminleri aldığında sağlıklı yumurtlar çıkarır ve yavru kuşların sağlıkları daha iyi olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri