Çocuklarda Gelişim Süreci

 


Çocukların gelişim süreçlerinde onları en iyi şekilde desteklemek kişilik sürecinin tam oturması açısından oldukça önemlidir. Çocukların psikolojik, fizyolojik ve cinsel gelişim gibi süreçlerinin doğru yönlendirilmesi iyi bir danışmanlık hizmeti sayesinde mümkün olacaktır. Manisa çocuk psikoloğu çocukların gelişim süreçlerinde hem ailelerinin yaklaşımı hem de çocuğun içinde bulunduğu süreci destekleyecek ve doğru yönlendirilmeleri konusunda onları yaşama hazır hale getirecektir. Çocuklarda henüz karakter süreci tam olarak oturmadığından dolayı pek çok konuda etkilenmeleri kolay olacak ve bu da onların bundan sonraki yaşamlarının daha sıkıntılı ve sorunlu geçmesi için bir gerekçe olacaktır.

Çocuk ve Ergen Psikologları

Çocuk ergen psikologları ise anne, baba ve okul ile birlikte çalışarak çocuğun bu süreçte en iyi şekilde desteklenmesini sağlayacaktır. Çocuğun okulda yaşadığı sorunlar ya da evde yaşanan sorunlar onu farklı süreçlere götürebileceğinden dolayı dikkatli olmakta fayda vardır. Manisa psikolog çocuğun içinde bulunduğu dönemde ihmal edilmemesi ve yetişkinlikte bir problemle karşılaşılmaması konusunda yardımcı olacaktır.

Bazı aileler daha profesyonel olması açısından gelişimsel dönemlerde çocuk psikologlarından destek almak ister. Bu dönemler ise bebeklik dönemi sorunları, okul öncesi eğitim süreci ve okul dönemi gibi değişebilir. Çocuk psikolojisinde okul öncesi dönem çok önemlidir. Çocuk bu dönem sonunda evden ayrılacağı için kendisini güvensiz hissetmeye başlayacaktır. Bu da okula gitmek istememe gibi büyük bir sorunu beraberinde getirir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sevgililer İçin Güzel Sözler

Bariyer Sistemleri Nedir?

Arkadaş Edinme Siteleri